Isänpäivän ratoksi vesisateessa tehdyn 10 km lenkin ja Lohjalla jalkapallokentän laidalla seisoskelun jälkeen teki mieli lämmintä ja tulista ruokaa. Katse kääntyi intialaiseen keittiöön ja Madrasilaiseen kanabaltiin. Lisäksi tein itse Naan-leipää. Yksi pojista muovaili ansiokkaasti Naan-leipiä.
Ruoan ydin oli tomaattipyreestä, sipuliista, fenkolista, sarvi-apilasta, valkosipulista, inkivääristä sekä korianterista, kurkumasta ja chilijauheesta tehtu mausteseos. Lopuksi vielä päälle vihreää chiliä ja tuoretta korianteria.
Ruoka oli maukasta ja sopivan tulista. Haaveet siitä, että ruokaa jäisi vielä huomisellekin sai heti hylätä.
Lapsetkin pitivät. Jos haluaa varmistaa suosion lasten keskuudessa, niin kenties puolet pois chileistä, niin tulisuus ei muodostu ongelmaksi.
Madrasilainen kanabalti maistuu riisin ja naan-leivän kanssa. Lisukkeeksi sopii basmati-riisi.
Ainekset
300 g broilerin rintafileetä
3 rkl tomaattipyreetä
reilu hyppysellinen jauhettua sarviapilaa
1/4 tl jauhettua fenkolin siementä
1,5 tl jauhettua korianteria
1 tl murskattua valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
1/4 tl jauhettua kurkumaa
2 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
3 dl vettä
1 rkl kasviöljyä
2 keskikokoista sipulia
2-4 currylehteä
2 tuoretta vihreää chiliä siemenet poistettuna ja silputtuna
1 rkl tuoretta korianteria
Valmistus
Leikkaa liha suupalan kokoisiksi palasiksi.
Sekoita tomaattipyree, sarviapila, fenkolin siemenet, inkivääri, korianteri, valkosipuli, chilijauhe, kurkuma, sitruunamehu suola ja vesi.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja kuullota öljyssä sipulisilppu currylehtien kanssa kullankeltaiseksi.
Lisää broilerinpalat ja paista koko ajan sekoittaen minuutin ajan, niin, että lihan pinta paistuu kiinni.
Lisää mausteseos joukkoon ja paista vielä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Alenna lämpöä ja anna ruoan kiehua vielä 8-10 min. Hämmennä koko ajan, jotta kastike ei tartu pohjaan kiinni. Koristele chilisilpulla ja tuoreilla korianterinlehdillä ja tarjoa heti.