Pohjoisafrikkalainen grillattu kana

Hyviä kanaohjeita aina tarvitaan ja varsinkin näin grillikauden alussa. Kiinnitin huomiota Kauppalehti Option Reseptitesti-palstalla olleeseen ohjeeseen. Ohje on alunperin vuoden 2013 MasterChef-amatöörikokkikisan voittaneen Kira Åkerström-Kekkosen kirjasta. Ja eikun kokeilemaan.

Ruoka pitäisi tehdä kanankoivista (tai hienostellen ”kokonpojankoivista”). Olen vähän huono käyttämään koipia, joten tein fileistä. Tämä oli ehkä virhe, kuten myöhemmin tulee esiin.

No, marinadin tekemisessä ei sen kummempaa. Paikallisessa S-kaupassa ei taaskaan ollut korianteria. Ilmeisesti kaikki karjaalaiset tekevät innolla korianteriruokia. Onneksi K-kaupasta löytyi. Harissan ostin valmiina, vaikka on sitäkin tullut tehtyä itse aikaisemmin.

Kanat muhivat marinadissa päivän ja illalla sitten grillailin. Ohjeessa viitattiin ”sydänsalaattiin”, jota kanan kanssa tarjottaisiin. No ei ollut sydänsalaattia täällä kehäkolmosen ulkopuolella. Tai ehkä oli, mutta en tunnista sellaista. Niinpä grillasin vaan perunaa ja kasviksia ja sen sellaista.

Sitten tuomio. Kanat olivat oikein hyviä, mutta hivenen kuivia. Tehtiin sitten vielä loppujugurtista kastike (jugurttia, korianteria, mausteita), joka sopi todella hyvin kanan kanssa. Mutta ehkä olisi vaan pitänyt tehdä niistä koivista.

Mutta ihan hyvä tämä oli. Maku oli aika ”harissainen” ja limetti toinen keskeinen maku.

marinadi

Marinadi on hahmottumassa. Jugurttia, hunajaa ja limetinkuoria.

kanaa

Osa kanoista alkaa olla well-done.

Ainekset

kanaa

1,5 dl luonnonjugurttia

3 rkl juoksevaan hunajaa

2 limetin kuori ja mehu

4 rkl harissatahnaa

2 isoa murskattua valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

1 dl tuoretta korianteria

Valmistus

Sekoita marinadin ainekset.

Laita kanat muhimaan marinadiin yön yli.

Grillaa kanat kypsiksi.