Mausteinen intialainen kukkakaalikeitto

Keitot ovat hyviä ja useimmiten vaivattomia valmistaa. Siksi päädyin tekemään lauantai-ruoaksi keittoa. Intialaiset eivät juuri syö keittoja, mutta omistamastani erinonomaisesta ”Suuresta intialaisesta keittokirjasta” löytyi muutama resepti, joista valituksi tuli mausteinen kukkakaalikeitto.

Valmistus oli todella helppoa eikä aineksissa ollut mitään kovin erikoisia osia. Lisäsin vaiheittain aineksia kattilaan. Lopuksi soseutin keiton sauvasekoittimella. Päälle laitoin vielä korianterinoksan koristeeksi.

Lopputuloksena oli jännittävännäköinen ja erittäin maistuva keitto. Usein keitot sisältävät melko paljon energiaa, jos valmistuksessa on käytetty esimerkiksi 5 dl kermaa, heh. Tämä keitto on kuitenkin kevyemmästä päästä, annoksessa on 188 kcal, kun esimerkiksi samassa kirjassa olevassa mantelikanakeitossa on 430 kcal.

Keitto oli erittäin maistuvaa. Ohjeessa sanotaan, että keitto maistuu myös kylmänä. Vanhin poika piti ruoasta ja otti lisää. Vähän pienempi poika piti makua ”outona”. Makunsa kullakin!

Mausteinen intialainen kukkakaalikeitto on erittäin hyvä lounaskeitto tai isomman aterian alkuruokakeitto.

kukkakaalikeitto

Ainekset

1 iso peruna kuutioituna

1 pienehkö kukkakaali paloiteltuna

1 sipuli silputtuna

1 rkl kasviöljyä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

1 rkl raastettua inkivääriä

2 tl jauhettua kurkumaa

1 tl jeeran siemeniä

1 tl mustia sinapinsiemeniä

2 tl jauhettua korianteria

1 l kasvislientä

3 dl maustamatonta jugurttia

suolaa ja mustapippuria

koristeluun tuoretta korianteria

Valmistus

Laita peruna, kukkakaali ja sipuli isoon paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita joukkoon öljy ka 3 rkl vettä. Kuumenna kiehuvaksi, hämmennä hyvin ja peitä kannella. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Sekoita ja anna kiehua vielä 2 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kasvisliemi, suola ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 20 minuuttia.

Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jogurtti. Koristele korianterinlehdillä.