Näitä linssimuhennoksia on aika paljon ja monet niistä ovat varsin samanlaisia. Tässä etiopialaisessa versiossa maku tulee inkivääristä, kurkumasta ja valkosipulista. Keltaisia linssejä ei ollut, joten tein punaisista, jotka olin ostanut Hakaniemen etnisestä korttelista joskus talvella. Aika kauan sai kypsytellä linssejä, kun en ollut liottanut niitä etukäteen.
Etiopialainen linssimuhennos on yksinkertainen valmistaa ja erittäin maukas. Muhennosta nautittiin Injera-leipien kanssa.
Ainekset
6 dl vettä
2 dl keltaisia linssejä
oliiviöljyä
1/2 sipulia hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl inkivääiä hienonnettuna
1 tl kurkumajauhetta
0,5 tl suolaa
Valmistus
Keitä linssit vedessä, lisää mahdollisesti kasvis- tai kanakuutio.
Kuulota sipulia öljyssä, lisää valkosipuli, inkivääri ja kurkuma.
Laita mausteseos linssikeitokseen ja keittele linssit kypsiksi.
Lisää lopuksi suola.