Sunnuntai-illan ruokateema oli Afrikka. Tein kolmea ruokaa. Injera-leipää, linssimuhennosta ja namibialaista kanakastiketta. Tämän kanakastikkeen ohje oli aika yksinkertainen, sillä mausteita ja aineosia ei tullut kovin montaa erilaista. Valmistuksessa ei myöskään ole mitään monimutkaisia vaiheita, ruoka porisee tunnin verran kannen, kun kaikki ainekset ja mausteet on lisätty.
Laitoin yhden vihreän chilin siementen kanssa ja tulisuuden aste oli oikein sopiva. Tomaattimurska oli Muttia, mainittakoon nyt sekin vielä.
Namibialainen kanakastike on maukas helpostivalmistettava ruoka ja sitä kannattaa kokeilla. Nautitaan Injera-leivän ja/tai riisin kanssa.
Ainekset
300 g kanaa suikaleina
vettä
sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
1 prk tomaattimurskaa
1 pieni chili
2 laakerinlehteä
1,5 tl currya
1 tl suolaa
Valmistus
1. Laita broilerit kannelliseen kasariin, lisää vettä niin, että kanat peittyvät. Keitä 5-10 min ja kuori vaahto pinnalta pois.
2. Kuori ja pilko sipulit ja porkkana. Hienonna chili, poista halutessasi siemenet.
3. Lisää kaikki ainekset kasariin ja hauduttelemtunnin verran
4. Tarjoa riisin kanssa.