Korianterikeitto

Kevään koittaessa on aika siirtyä vähän toisenlaisiin ja kevyempiin ruokiin. Intialaisia curryjä on tehty koko talvi. Etsiskelin jonkin uuden keiton ohjetta ja löysin vanhasta kreikkalaisen ruoan kirjasta tämän keiton ohjeen,

Valmistuksessa idea on se, että makuja haudutellaan puolisen tuntia yrteistä ja mausteista irti. Sitten keitos siivilöidään ja ruoka viimeistellään lisäämällä kreikkalainen jogurtti. Tässä vaiheessa saa olla tarkkana, ettei jogurtti juoksetu.

Maku on melkoisen ”korianterinen” ja toinen hallitseva maku on sitruuna. Keitto on varsin kevyttä, Voisi kuvitella, että korianterikeitto sopii keväällä terassilla nautittavaksi lounaskeitoksi, jos kyytipoikana on vaikka jotain hyvää leipää. Tai sitten alkukeitoksi tietty. Korianterinlehdet muodostavat keiton päälle hienon kuvion.

korianterikeitto

 

Ainekset

iso kimppu tuoretta korianteria

6 dl kana- tai kasvislientä

1 pieni sipuli, karkeasti pilkottona

1 iso valkosipulinkynsi, silputtuna

pienen sitruunan raastettu kuori ja mehu

suolaa ja pippuria

3 dl aitoa kreikkalaista jogurttia

Valmistus

1. Poista korianterin lehdet, pilko ne ja laita sivuun. Laita rangat, liemi, sipuli, valkosipuli, sitruunankuoriraaste, suolaa ja pippuria kattilaan ja hauduta puoli tuntia.

2. Siivilöi liemi ja pane takaisin huuhdeltuun kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja jogurtti ja hauduta muutama minuutti tai kunnes liemi on kuumaa. Älä missään nimessä anna kiehua, sillä silloin keitto juoksettuu.

3. Lisää hienonnettu korianteri ja tarjoa kuumana.