Kostea currytahna tehdään sekoittamalla mausteet, chili ja yrtit valkoviinietikan kanssa. Viinietikan avulla mausteseos säilyy paremmin. Currytahnalla curryn voi maustaa helposti ja nopeasti ja se on erittäin riittoisaa.
Sanomattakin on selvää, että itse tehty currytahna päihittää kaupan tahnat mennen tullen. Työlästä on ainoastaan kokonaisten mausteiden jauhaminen huhmareessa, mutta ei sekään mikään mahdottoman iso työ ole. Positiivisena puolena myös se, että mausteet ovat visuaalisesti näyttävän näköisiä.
Ainekset
50 g korianterin siemeniä
4 rkl jeeran siemeniä
2 rkl fenkolin siemeniä
2 rkl sarviapilan siemeniä
4 kuivattua punaista chiliä
5 currylehteä
1 rkl chilijauhetta
1 rkl jauhettua kurkumaa
1,5 dl valkoviinietikkaa
2,5 dl kasviöljyä
Valmistus
1. Jauha kokonaiset mausteet hienoksi. Siirrä kulhoon ja ilsää jauhetut mausteet. Sekoita.
2. Lisää valkoviinietikka ja sekoita. LIsää 5 rkl vettä ja sekoita tahnaksi.
3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja paista maustetahnaa noin 10 min tai kunnes kaikki öljy on imeytynyt. Kun öljy kohoaa seoksen pinnalle, tahna on valmista. Jäähdytä hieman ja säilö tahna ilmatiiviisiin rasioihin.