Vehnätortillat

Ainekset

350 g vehnäjauhoa

1 tl suolaa

0,5 tl leivinjauhetta

75 g leivontarasvaa (voita, öljyä tms.)

noin 1,25 dl kuumaa vettä

Valmistus

Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe isoon kulhoon.

Lisää rasva ja hiero taikina ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vettä sen verran, että saat tasaisen taikinan.

Vaivaa taikina notkeaksi, muodosta 12 palloa. Peitä pyyhkellä ja anna levätä 15 min.

Kaulitse kukin pallo noin 18 cm:n pyöryläksi. Pane kaulitut tortillat kahden leivinpaperin väliin.

Kuumenna paistinpannu/muurikkapannu kuumaksi. Paistele tortilloja siinä parisen minuuttia puolelta.

Tortilloista saattaa tulla ”monimuotoisia”, mutta ne ovat jokatapauksessa hyviä näyttivät sitten miltä tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.