Olosuhteiden pakosta tänään piti valita jokin melko vaivaton resepti. Jatkoin viime viikolla aloitetulla somalialaisella keittiöllä ja lopulta hellalla porisi somalialainen linssi-kanamuhennos. Resepti löytyi Pinjan herkkulasta, joka tarjoaa todella paljon reseptejä joita aion kokeilla lähiaikoina.
Kotoa löytyi lähes kaikkea mitä tarvittiin. Ainoastaan tomaattipyrettä ja tomaattimurskaa uupui. Pyreen sijaan laitoin hivenen ketsuppia ja murskan sijaan nakkasin mukaan kaapista löytyneet tomaatit (3 kpl).
Valmistus oli vaivatonta. Heittelin aineksia pataan ja annoin porista aika kauan, jotta porkkanat ja perunat tulivat pehmeiksi.
Ruoka on varsin mieto. Jos pitää tulisemmasta, niin chiliä voi laittaa lisää. Muhennosta voisi syödä riisin kanssa, mutta pelkkänäkin menee todella hyvin, onhan mukana perunaa ja linssiä. Maistui myös lapsille. Poika kommentoi: ”Afrikassa ja Aasiassa syödään aika paljon kanaa”.
Vahva suositus!
2½ dl linssejä (joko punaisia tai keltaisia)
500g kananrintaa, kuutioituna
3 perunaa, kuorittuna ja paloiteltuna
1 kanaliemikuutio
2 porkkanaa, viipaloituna
1 sipuli, silputtuna
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl öljyä
1 tl chiliä
1 tl jeeraa
suolaa ja pippuria maun mukaan
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 prk tomaattimurskaa
Valmistus
1. Linssit huuhdellaan kylmässä vedessä ja valutetaan.
2. Linssit keitetään pehmeiksi.
3. Sipuleita paistetaan pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
4. Lisätään sipulien sekaan kananpalat ja ruskistetaan.
5. Lisätään perunat ja porkkanat ja paistetaan muutama minuutti.
6. Lisätään tomaattimurska ja -pyree, valkosipulimurska sekä mausteet. Sekoitetaan hyvin.
7. Peitetään taas vedellä, lisätään joukkoon linssit ja kanaliemikuutio.
8. Keitellään kunnes vesi on haihtunut ja kasvikset ovat pehmenneet.