Etsiskelin intialaista resepetiä sunnuntai-iltaan ja valinta kohdistui klassiseen pohjoisintialaiseen kanacurryyn. Ohje löytyi kotikirjastossa olevasta Anjubin kirjasta. Ruoka on Punjabin maakunnasta ja se tarkoittaa yleensä sipulin, valkosipulin, inkiväärin, tomaatin ja garam masalan yhdistelmää.
Päivällä hain aineksia. Kaikki muu oli kotona tai löytyi hyvin paitsi korianteri. Siitä on viime aikoina ollut pulaa ainakin karjaalaisissa kaupoissa. Onko kyse huonosta sadosta ja niukasta tarjonnasta vai karjaalaisten kovasta korianterinkäytöstä? No, toisesta kaupasta sentään löytyi.
Tein ruokaa uimahallireissun jälkeen. Vajaa pari tuntia siinä meni. Vaimo teki oivan tsatsikin kyytipojaksi. Naan-leivät taas ostettiin kun ei viitsinyt itse tehdä.
Valmistuksessa ei sen kummallisempaa. Helppoa oli ja selkeää. Ohjeessa kana oli kokonaisena, mutta tykkään enemmän käyttää filettä.
Sitten oli valmista. Lapsille oli oheisruokaa laitettuna, mutta kaksi vanhinta poikaa söi kovalla halulla tätä intialaista. Eli ruoka ei ollut tulista lainkaan. Ruoka sai raadilta oikein hyvät arviot ja sitä syötiin suurella haulla. Itse ajattelin niin, että missä tahansa intialaisessa ravintolassa syötynä tämä olisi täyttänyt odotukset. Olen kuitenkin sen verran tehnyt intialaista ruokaa muutaman viime vuoden aikana, että tämä ei ollut mieletön läpimurto, vaan klassinen pohjoisintialainen kanacurry on perushyvä turvallinen intialainen kana.

Intialainen ruoka näyttää usein samanlaiselta.
Ainekset
4 rkl kasviöljyä
7 mausteneilikkaa
3 kanelitankoa
7 vihreää kardemumman palkoa
2 pienehköä sipulia silputtuna
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
25 g murskattua valkosipulia, noin 9 kynttä
suolaa maun mukaan
1 tl kurkumaa
1 tl punaista chilijauhetta
2 vajaata rkl jauhettua korianteria
4 keskikokoista tomaattia soseutettuna
kanaa noin 900 g
700 ml vettä
1 tl garam masalaa
kourallinen tuoreita korianterinlehtiä
Valmistus
Kuumenna öljy ja lisää sinne kiinteät mausteet. Keittele niin kauan, että niistä lähtee hyvä tuoksu.
Lisää sipuli ja paistele 10 min sekoitellen.
Lisää inkivääri ja valkosipuli. Lisää sitten kuivat maisteet. Tämän jälkeen lisää tomaatit ja keittele 10 minuuttia.
Lisää kana ja ruskista melko kuumalla pannulla 3-4 minuuttia. Lisää pannuun vettä niin paljon, että kanat peittyvät. Kiehauta ja anna kanan kypsyä keskilämmöllä läpikypsäksi. Mitä hitaammin maltat kypsentää, sen parempi lopputulos.
Sekoita lopuksi ruokaan garam masala ja tuore korianteri.





