Tämän ohjeen nappasin Kauppalehti-optiosta, jossa Reseptitesti-palstalla oli juttua Jamie Oliverin kirjasta ja siitä tämä resepti esimerkkinä. Artikkelissa todettiin, että Oliverin trendikkyys on nykyään ”lantun luokkaa”.
Valmistus oli helpohkoa, laitoin mausteet ja kasvikset tehosekoittimeen ja hurautin tahnaksi. Ennen hurautusta kävin tosin Karjaan ABC:lla hakemassa puuttuvia aineita, eli lähinnä hunajaa.
Ohjeessa on, että ruokaan käytetään kanankoipia. En ole koskaan innostunut tekemään kanacurryä koivista ja niinpä tein tämänkin fileestä.
Ohjeessa on 1-2 punaista chiliä. Jos laittaa 2 palkoa siemenineen, niin ruoka on varmasti (liian) tulista. Niinpä laitoin 3/4 palkoa ja otin siemenet pois. Lopputulos oli mielestäni sopiva.
Sitruunamehua kannattaa puristaa annoksen päälle ateriointivaiheessa ja toisaalta maustamaton jugurtti sopii lautaselle tosi hyvin.
Keltainen kanacurry on hyvä perheruoka, eli tulisuuden kun pitää maltillisena niin maistuu myös lapsille. Lapsilta ruoasta kuultuja mainesanoja olivat ”mahtava” ja ”tosi hyvä”.
Raaseporilainen keittiö suosittelee keltaista kanacurryä.
Ainekset
4 sipulia pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
2 keltaista paprikaa
1 kanaliemikuutio
1-2 tuoretta punaista chiliä (laitoin 3/4 osan yhdestä, ilman siemeniä)
puolikas nippu tuoretta korianteria
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl kurkumaa
2 tl curryä
8 broilerin koipipalaa tai jotain muuta kanaa
oliiviöljyä
1 tl tomaattipyreetä
1 tlk kikherneitä
Valmistus
1. Laita sipulit, valkosipuli, inkivääri, paprikat, kanalienikuutio, chili, korianteri, hunaja, kurkuma ja curry tehosekoittimeen. Hurauta tahnaksi.
2. Ruskista kanat öljyssä. Lisää maustetahna ja tomaattipyree. Paista pari minuuttia. Kaada mukaan 4 dl kuumaa vettä ja kikherneet. Anna hautua 20 min.
Tarjoa keitetyn basmatiriisin, sitruunan ja maustamattoman jogurtin kera.