Katkarapu-kookoskeitto

Thaimaalaiseen keittiöön kuuluu tämä yksi keitto, jonka ydin muodostuu kookosmaidosta, inkivääristä, valkosipulista, chilistä, sitruunaruohosta ja kalakastikkeesta. Rakasta keittoa kutsutaan monilla eri nimillä, kuten esimerkiksi Kai Tom Kah ja, Koo Ko Kai.

No tein tätä sitten sumuisena loppusyksyn päivänä. Keitto on nopea valmistaa ja sen voi tehdä kanasta tai katkaravusta. Molemmat ovat hyviä. Ohjeessa on nuudelia, mutta tein ilman kun paikalliselta ABC:lta ei löytynyt aamulla vaadittua riisinuudelia.

Tulisuus menee chilien kanssa helposti överiksi. Tässä käytin puolikkaan punaista chiliä ja otin siitä siemenet pois.

Katkarapu-kookoskeitto on vaivaton valmistaa ja on erinomaisen hyvää.

keitto

Ainekset

1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä
1/2 lime
1 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta
0,5 tl sitruunaruohotahnaa tai sitten sitruunaruohoa
riisinuudeleita
100 g katkarapuja
tuoretta korianteria

 

Valmistus

Hienonna valkosipulinkynsi ja chili ja raasta inkivääri. Kuullota valkosipulinkynttä, chiliä ja inkivääriä öljytilkassa kattilassa.

Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Purista joukkoon myös limen mehu ja lisää kalakastike ja sitruunaruohotahna. Anna kiehua hetki ja lisää sitten joukkoon riisinuudelit. Kun nuudelit alkavat olla kypsiä, lisää katkaravut. Kiehauta, mutta älä keitä. Lisää lopuksi joukkoon silputtua koranteria.

Lähde: Pippurimylly-blogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.