Sunnuntai-illan intialainen taas ohjelmassa. Alkaa olla useimmat reseptit kokeiltu ja uutta olisi silti kiva löytää. Sormi osui kanabalti-reseptiin, jossa mukana paneerjuustoa (valion kotijuustoa) ja herneitä.
Lisäksi tein uudella reseptillä Naan-leipää. Tein taikinan ja kaksi poikaa leipoi leivät. Reseptissä oli mausteena jeeransiemeniä ja fenkolia. Bloggaan tämän Naan-reseptin myöhemmin.
Tämä ruoka oli lopulta aikuiseen makuun melko mietoa. Ruoka oli kohtalaista, ei mitään huippua, sellaista perusintilailaista, vähän kenties arkista kanaruokaa.
Ainekset
kanaa noin 700 g
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl maustamatonta jogurttia
1,5 tl garam masalaa
1 tl murskattua valkosipulinkynttä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
hyppysellinen jauhettua kaardemummaa
1 rkl chilijauhetta
1/4 tl jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl kasviöljyä
2,5 cm pala kanelitankoa
2 kokonaista mustapippuria
3 dl vettä
100 g paneerjuustoa
2 vihreää chiliä siemenet poistettuna ja silputtuna
2 rkl tuoreta korianterinlehtiä
50 g vähärasvaista tuorejuustoa
100 g pakasteherneitä
Valmistus
Pilko kana paloiksi.
Sekoita kulhossa tomaattipyree, jogurtti, garam masala, inkivääri, valkosipuli, kardemumma, chilijauhe, kurkuma, suola ja sokeri.
Kuumenna öljy kanelitangon ja pippureiden kanssa. Lisää jogurttiseos. Alenna lämpöä ja paista hiljaa 3 min. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Leikkaa paneerjuusto kuutioiksi. Silppua chilit ja poista siemenet.
Lisää kanat pannulle. Paista 2 min koko ajan sekoittaen. Peitä kannella ja hauduta noin 10 min keskilämmöllä.
Lisää juustokuutiot sekä puolet tuoreesta korianterista ja chilistä. Sekoita hyvin ja anna kiehua 5-7 min.
Sekoita joukkoon tuorejuusto ja herneet, kuumenna ja tarjoile korianterilla ja chilillä koristeltuna.






