Kanabaltia, paneerjuustoa ja herneitä

Sunnuntai-illan intialainen taas ohjelmassa. Alkaa olla useimmat reseptit kokeiltu ja uutta olisi silti kiva löytää. Sormi osui kanabalti-reseptiin, jossa mukana paneerjuustoa (valion kotijuustoa) ja herneitä.

Lisäksi tein uudella reseptillä Naan-leipää. Tein taikinan ja kaksi poikaa leipoi leivät. Reseptissä oli mausteena jeeransiemeniä ja fenkolia. Bloggaan tämän Naan-reseptin myöhemmin.

Tämä ruoka oli lopulta aikuiseen makuun melko mietoa. Ruoka oli kohtalaista, ei mitään huippua, sellaista perusintilailaista, vähän kenties arkista kanaruokaa.

paneer

Ainekset

kanaa noin 700 g

2 rkl tomaattipyreetä

3 rkl maustamatonta jogurttia

1,5 tl garam masalaa

1 tl murskattua valkosipulinkynttä

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

hyppysellinen jauhettua kaardemummaa

1 rkl chilijauhetta

1/4 tl jauhettua kurkumaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2 tl kasviöljyä

2,5 cm pala kanelitankoa

2 kokonaista mustapippuria

3 dl vettä

100 g paneerjuustoa

2 vihreää chiliä siemenet poistettuna ja silputtuna

2 rkl tuoreta korianterinlehtiä

50 g vähärasvaista tuorejuustoa

100 g pakasteherneitä

Valmistus

Pilko kana paloiksi.

Sekoita kulhossa tomaattipyree, jogurtti, garam masala, inkivääri, valkosipuli, kardemumma, chilijauhe, kurkuma, suola ja sokeri.

Kuumenna öljy kanelitangon ja pippureiden kanssa. Lisää jogurttiseos. Alenna lämpöä ja paista hiljaa 3 min. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa paneerjuusto kuutioiksi. Silppua chilit ja poista siemenet.

Lisää kanat pannulle. Paista 2 min koko ajan sekoittaen. Peitä kannella ja hauduta noin 10 min keskilämmöllä.

Lisää juustokuutiot sekä puolet tuoreesta korianterista ja chilistä. Sekoita hyvin ja anna kiehua 5-7 min.

Sekoita joukkoon tuorejuusto ja herneet, kuumenna ja tarjoile korianterilla ja chilillä koristeltuna.