Ainekset
4-8 nahatonta kanapalaa
puolikas sitruunaa lohkottuna
3 rkl oliiviöljyä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kanalientä
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
100 g saksanpähkinää rouhittuna
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl aitoa kreikkalaista jugurttia
tuoretta persiljan silppua
riisiä ja pitaleipää
Valmistus
1. Hinkkaa kanapaloja sitruunalla. Kuumenna öljy, lisää kanat ja ruskista nopeasti.
2. Kaada viini pannuun ja kiehauta. Lisää liemi, laakerinlehti, suolaa ja pippuria ja hauduta 20 min. Kääntele kanapaloja kunnes ne ovat kypsiä.
3. Pane sillä välin pähkinät ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja sekoita pehmäksi tahnaksi.
4. Kun kana on kypsää, pane se lämmitettyyn tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä. Sekoita pähkinätahna ja jugurtti paistinliemeen ja kuumenna 5 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa. (Älä anna kiehua tai kastike juoksettuu). Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kaada pähkinäkastike kanapalojen päälle, koristele persiljasilpulla ja tarjoa kuumana riisin ja pitaleivän kanssa.