Jokin aika sitten syntyi inspiraatio, että kaalilaatikkoa olisi mukava tehdä. Kaalilaatikko sopii syksyiseksi ruoaksi samalla tavalla kuin juurekset. Kaivelin reseptin legendaarisesta Otavan Kotiruoka-kirjasta ja tein laatikon lauantai-iltapäivän ratoksi.
Alla oleva ohje on kooltaan aika maltillinen ja tuplasinkin määrät suurperheen tarpeisiin. Laatikkoa tuli kaksi isoa astiaa. Modifioin ohjetta hiukan kansanterveydellisistä syistä, sillä 1970-luvulta peräisin olevassa ohjeessa oli tolkuton määrä kermaa.
Ohjeessa valmistusaika on tunti, mutta pidin ruokaa uunissa 1,5 tuntia ja lämpötila oli hiukan alempi kuin ohjeessa. Paistoaikana kävin heittämässä 10 km lenkin pururadalla. Ruoka sai paljon kehuja ja jopa 1-vuotias söi sitä suurella halulla.

Kaalilaatikkoa, puolukkahilloa ja suppilovahveroita.
Ainekset
1,5 dl riisiä
1,2 ltr vettä
1 l silputtua kaalia
400 g jauhelihaa
3 rkl margariinia tai voita
1 rkl suolaa
1 dl kermaa
Valmistus
Keitä riisiä osassa vettä 15 minuuttia ja toisessa vedessä kaalia. Tähän kaaliveteen laitetaan vähän rasvaa. Liha ruskistetaan pannulla. Kaikki ainekset yhdistetään vuokaan, lisätään suola ja paistetaan uunissa 1,5 h 175 astetta.





