Injera-leipä on yksi afrikkalaisen keittiön kulmakivistä. Leipä leivotaan Teff-jauhosta, joka taas jauhetaan Etiopian ylängöillä kasvavasta heinästä. Mistään lähiruoasta ei siis todellakaan ole kysymys. Eikä näitä jauhojakaan saa ihan joka marketista. Tampereelta löysin erään Prisman valikoimista. Eli varsin kovan vaivan joutui näkemään ennen leipomaan pääsyä.
Juuren tein edellisenä päivänä ja aikaisemmasta ruisleivän leipomisesta oppineena varoin häiritsemästä juurta. Hyvin kupli kun antoi olla rauhassa.
Injera-leipää ei oikeasti kuulu paistaa molemmilta puolilta, mutta yleisön toivomuksesta paistoin tällä kertaa molemmat puolet.
Leivän paistaminen oli kuin lettujen paistamista, AIka runsaasti laitoin rasvaa ja kääntyi hyvin.
Nautittiin namibialaisen kanakastikkeen ja etiopialaisen linssimuhennoksen kera. Leipää käytetään lautasen tavoin, eli sille voi kasata muuta tarjolla olevaa ruokaa. Erittäin hyvää oli. Kaikki ruoat maistuivat myös lapsille, 2 vuotiaskin söi Injera-leipää suurella halulla.
½ tl kuivahiivaa
6 dl lämmintä vettä
3,5 dl Teff-jauhoja
suolaa
¼ tl leivinjauhetta
Valmistus
Injera-leivän juuri tehdään edellisenä päivänä valmiiksi. Sekoita hiiva n. 40 asteiseen veteen ja sen jälkeen jauhot. Peitä taikina liinalla. Seuraavana päivänä taikinan alkaessa kuplia lisää ripaus suolaa ja leivinjauhetta. Alkaessasi leipoa kuumenna pannu kuumaksi, käytä reilusti rasvaa ja paista leipä kannen alla niin, että et käännä sitä ollenkaan. Leipä saa paahtua toiselta puolelta ja kun se on hyytynyt ja reunat irtoavat pannusta, nosta se jäähtymään. Vio