Etiopialainen linssimuhennos Mesir Wat

Eilen olin lounaalla entisen, viime vuonna eläkkeelle siirtyneen, esimieheni kanssa. Kuulin, että hän seuraa tätä blogia. Täytyy siis tsempata jatkossa vielä enemmän näiden ruokajuttujen kanssa.

Tänään oli niin tiukka päivä, että mitään erikoisia ruokajuttuja en ehtinyt suunnittelemaan. Niinpä ihan ex tempore-tyyliin tein etiopialaista linssimuhennosta, jonka reseptin löysin Appelsiineja ja hunajaa-blogista.

Ruoanlaittomusana keittiössä soi Metallica, joka on ajankohtainen siksi, että ostin tällä viikolla lipun bändin toukokuiseen konserttiin Helsinkiin.

Valmistus oli nopeaa ja helppoa. Kaikki ainekset löytyivät kotoa.

Ruokaan tuli yksi punainen chili ilman siemeniä. Pyysin vanhinta poikaa pillkomaan chilin, koska piilolinsejä on ainakaan vuorokauteen turha yrittää saada silmiin, jos on käsitellyt paljain käsin chiliä. 

Lopputulos näyttää lanttulaatikolta, mutta on siis etiopialaista linssimuhennosta. 

Etiopialainen linssimuhennos Mesir Wat on yksi Raaseporilaisen  keittiön parhaita reseptejä. Valmistuksen helppous, lyhyt valmistusaika ja pieni määrä tarvittavia aineksia eivät luo kovia odotuksia. Siksi lopputulos on mieluisa yllätys.

mesir wat

Ainekset

2 keskikokoista sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
muutaman sentin pala inkivääriä
1 punainen chili,josta siemenet on poistettu
3 rkl öljyä
2 rkl paprikajauhetta
1 tl maustekurkumaa (jos sattuu olemaan tuoretta,niin sitä raastetaan 1 tl joukkoon)
5 dl punaisia linssejä
7 dl vettä+ muutama dl lisää vettä
suolaa ja mustapippuria

Valmistus

Paloittele sipulit,chili,inkivääri ja valkosipulit ja jauha soseeksi.
Lämmitä öljy kattilassa ja lisää mausteet;sekoita ja anna mausteiden lämmetä öljyssä noin puolisen minuuttia.
Lisää sose ja kuullota sosetta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut;noin 10 minuuttia.Lisää nyt linssit ja vesi ja sekoita. Anna kypsyä kannen alla miedolla lämmöllä.
Anna linssimuhennoksen kypsyä kannen alla 40 minuuttia.Suola ja pippuri lisätään vasta lopussa.