Afrikkalainen paistettu vehnärieska apas tehdään taikinasta, joka muistuttaa erehdyttävästi suomalaista räiskäletaikinaa. Tosin jauhoja on enemmän. Apas maistuu joko sellaisenaan, lihan kanssa tai makeana versiona voin ja/tai marmeladin kanssa.
Ainekset
500 g vehnäjauhoja
1 dl sulatettua margariinia
7 dl kuumaa vettä
5 rkl kasviöljyä
1 rkl suolaa
Valmistus
1. Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauhot, kasviöljy ja suola. Lisää kuumaa vettä vähitellen jatkuvasti sekoittaen kunnes taikinasta syntyy helposti astian reunoilta irtoava, venyvä pallonmuotoinen massa.
2. Erottele massa 12 osaan ja pyöräytä niistä pienet taikinapallot.
3. Kauli taikinapallosta n. 2 cm paksuiset ja halkaisijaltaan 20 cm leveät lätyt. Lisää jauhoja niin, että taikinaa on helppo käsitellä.
4. Kuumenna öljy pannulla ja paista lätyt yksi kerrallaan siinä.
5. Aseta valmiit apakset erilliseen astiaan ja sivele ne sulatetulla voilla, jotta ne eivät kuivuisi tai tarttuisi toisiinsa. Peitä kangasliinalla odottamaan tarjoilua.